YAZILIM, EMBEDDED, MOBILE, ELEKTRONIK, KONTROL SISTEMLERI, C#.NET ,C++, C

17.07.2008

(Bölüm3) Çalışma I: Ebox BSP kullanarak yeni OS Image kernel İnşa Etmek

Çalışma I: Ebox BSP kullanarak yeni OS Image kernel İnşa Etmek Bu çalışmada eBox2300 de çalışacak bütün özelliklere sahip CE Kernel in detayları ile birlikte adım adım anlatmaya çalışacağım.tüm özellkleri Kernele ekleyeceğimizden kernel size biraz fazla olacaktır.Ama sizler ihtiyaç duymadığınız servise ve sürücüleri eklemediğinizde kernel küöük boyutlu ahle gelecektir. Visual Studio 2005 IDE Çalıştıralım. CE Geliştirme araçları Visual Studio içine plug-in olarak eklenmektedir.İşlemlere başlamak için Microsoft Visual Studio 2005 i çalıştırmalıyız. Visual Studio çalıştırdığımızda aşağıdakine benzer ekran karışımıza gelir.

Yeni OS tasarim Projesi Oluşturmak

Sırada yeni OS kernel inşa etmemiz için yeni bir proje açmalıyızFile-->New-->Project secip açılan formun sol tarafındaki listeden Platform Builder for CE 6.0 ı seçelim. Sağ taraftaki OSDesign secip Aşağıdaki Name kısmına projenizin adını verin. Create directory for solution check işareti koyun ve OK basarak devam edin. Birkaç saniye sonra Windows Embedded CE 6.0 Design Wizard çalışmaya başlayacaktır .Bu Sihirbaz bize basit bazı sorular soracaktır..Next e tıklayıp devam edelim.

Ebox için BSP seçimi Shirbaz Board Support Package lerden hangisini bize sormaktadır .(resim 4) BSP, temel sürücüleri ve hedef cihaz platformu için diğer ihtiyaç olan OS özelliklerini içereir eBox 2300 için select ICOP_Vortex86_60B:x86 seçip Next e basabiliriz.

Design Template Seçimi Sihirbaz bir sonraki adımda bize hangi Design template ini kullanacağımızı sorar. Design Template OS opsiyonlarının piyasa da var olan standartlara göre hazırlanmıştır. Herbir Design Template otomatik olarak sürücüleri ve özellikleri seçer. Sizin sadece ihtiyacınızı gereksiz özellikleri ve sürücüleri cıkartmak yada ihtiyacınız olan diğer sürücü ve özellikleri eklemek olacaktır Şimdilik biz Listeden Industrial Devices secip devam edeceğiz. Industrial Device eBox için en iyi seçimdir çünkü birçok özellikler içine eklenmiş olacaktır.Next deyip ilerliyoruz.

Design Template Değişkenlerinin Ayarlanması Sihirbazın sonraki adımında Design Template in değişkenlerinin seçilmesi formu gelir Seçenekler Design Template için en temel yapıyı içerir. Resim 6 da Industrial Device lar için seçenekleri gösteririr. Listeden Internet Appliance secelim. Internet Appliance otomatik olarak networking desteğini içermketedir. Next deyip ilerleyelim.

Media Opsiyonlari ve Uygulamaların Seçilmesi Tasarım sihirbazı bize bircok uygulama ve media opsiyonlarını secebileceiğimiz ekranı getirdi.Yuksek kapasiteli bir Kernel oluşturacağımızdan aşağıda listede olanların seçilmiş olduğundan emin olduktan sonra Next deyip sonraki ayar sayfasına gecebiliriz • .NET Compact Framework 2.0 (needed for C# code) • Internet Explorer 6.0 • Windows Media Audio/MP3 • Windows Media Player Application • Windows Media Player OCX • Windows Media Video/MPEG-4 Video • WordPad • XML MIME Viewer Network ve Haberleşme Opsiyonlarının Seçilmesi Sihirbaz bize bu aşamada Resim 8 deki gibi bircok network ve haberleşme opsiyonlarını göstermektedir. Varsayılan secenekler bu durumda uygundur.,Fakat eğer sizin cihazınıda Wi-Fi 802.11 Wireless var ise bunun için Local Area Network altındaki Wireless Local Area Network (802.11) eklemelisiniz. Next deyip bir sonraki seceneklere gidelim.

Böylece Proje Yönetimi Sihirbazı sona ermiştir ve Finish e basabiliriz. Güvenlik Uyarısını Kabul Etme OS Design sihirbazı bittikten bir müddet sonra yeni proje dosyalarını ayarlarmaları yaparken güvenlik uyarısı karşımıza çıkacaktır.Seçilen componentlerin birer risk oluşturduğunu her ne olursa olsun cihaz ile uyumsuzluk çıkabilir ve Netwrok bağlantısı olduğundan güvenlik problemleri meydana gelebilir anlamında bir uyarıdır.İşe devam edebilmek için Acknowledge a tıklayıp devam edeceğiz.Eğer Cancel dersek bu özellik eklenmeyecektir

OS Design İsteğimize göre Değiştirmek. Bu noktada aslında OS Design projemiz kurulmuştur. Proje dokumanları Ana Os design klasorunun altındaki bizim vermiş olduğumuz isimli klasordedir. Bu design için path, ..\WINCE600\OSDesign \HaytisOS. . Solution in en üst seviyesi OS design projesini ve bazı c/c++ uygulamaları içerir.Bu uygulamalara subprojects ve C# uygulamaları olarak proje içinde belirir Bir sonraki adımda hala OS design in ihtiyacı olan bazı sürücü ve compenentleri ekleme ile ilgili ayarlar yapılacaktır..